Державний тендер - Юридична компанія【SIRIUS】

Державний тендер

Інші новини
Alt
Іван Іванов
Адвокат
E-mail
ivanov@mail.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 214-22-67
Замовити Дзвінок
Головна » Блог » Державний тендер

Практично кожен підприємець добре знайомий з поняттям тендера. Але далеко не кожен наважується брати участь торгах, боячись потрапити в корупційну пастку. Дефіцит знань та фахівців, що добре розбираються в цій галузі, основна з причин відмови від участі в держзакупівлі. Але з запуском нової електронної системи Прозоро в Україні небезпека потрапити в корупційні мережі зведена до мінімуму. Відтепер перемогти на аукціоні можна чесним шляхом, в результаті здорової конкуренції.

Участь та перемога в тендері для багатьох фірм й підприємств – це єдина можливість підвищити прибуток, впізнаваність, статусність своєї компанії. Отримати велике замовлення можна лише через держзакупівлю.

Зміни в тендерній системі

Що ж сталося, які зміни в організації та проведенні держзакупівель допомогли позбутися корупції?

Перше: тепер усі держзакупівлі проходять лише через єдину електронну систему «ProZorro». Всі учасники заходу знаходяться в рівних умовах. Переможцем стає той, хто пропонує найбільш вигідні для Замовника пропозиції.

Важливою умовою для всіх Постачальників послуг або товарів, а також Замовників є правильне з юридичної точки зору оформлення документації. Для цього необхідно добре орієнтуватися в законодавстві. Тому що, навіть пропозиції з низькою вартістю та високоякісним товаром, але неправильно складеною документацією, відхиляються системою навіть до розгляду її Замовником. І тоді переможцем може стати постачальник, який запропонував більш високу вартість та найгірший товар.

Друге: обробляються усі пропозиції, що надійшли спеціальною програмою, а переможець обирається автоматично. Це і дає можливість виключити корупційну складову, а також запобігти нецільовим витратам бюджетних коштів.

Як видно з вище викладеного, система організації та проведення державних закупівель стала максимально прозорою й спрощеною, вона побудована відповідно до європейських стандартів. Але навіть при цьому для багатьох молодих компаній перемогти на торгах буває вкрай складно. Без певних знань, навичок та юридичної підтримки не обійтися.

Уникнути порушень, виключити ризики відсторонення від участі в тендері, допоможуть глибокі знання в правовій сфері або професійні консультації юристів. Здобути перемогу можна тільки при глибокому вивченні правил участі в торгах, суворе їх дотримання на кожному етапі.

Різновиди тендерів

Прийнято класифікувати аукціони на держзакупівлі за двома основними критеріями:
• По предмету (сюди входять не тільки безпосередньо товари, а й послуги, роботи).
• За вартістю (надпорогові, допорогові).

Пороговою вартістю вважається сума, яка складає 200 000 грн. для товарів та 1,5 млн. грн. на роботи. Відповідно допороговими тендери вважаються при замовленні, що не перевищують дані показники. Надпороговими – коли суми вище зазначеної вартості.

Сама процедура може проходити по одній з трьох можливих схем: відкриті торги (основна частина аукціонів проводиться саме так), конкурентний діалог (коли неможливо визначити конкретні вимоги), переговори (коли відсутні конкурентні пропозиції).

Для успішної участі в тендерах важливо враховувати одну особливість: мінімальний термін для подачі заявки при держзамовленні на суму понад 50 000 грн. становить дві доби. Це вкрай мало, щоб підготувати пакет документів без помилок і порушень. Адже для деяких з них потрібно для оформлення від п’яти до семи, а то й десяти днів. Через недосвідченість заявки багатьох компаній відразу відхиляються системою. Щоб цього не сталося важлива своєчасна допомога кваліфікованих фахівців.

До кого звертатися?

Компанія Sirius Law Firmb надає свої послуги в області супроводу тендерів «під ключ», до самого підписання договору з Замовником. Завдяки вузькій спеціалізації тут гарантуються оперативність роботи на кожному етапі, безпека, надійність, висока ефективність співпраці, індивідуальний підхід, і, що важливо, вигідні ціни на будь-який з видів послуг, що надаються.

Відразу після оформлення клієнтом заявки компетентні співробітники нашої компанії приступають до роботи. Напрямок та вартість тендера не впливають на якість й швидкість виконуваних нами робіт. У складеному договорі обов’язково страхуються всілякі ризики. Для кожного клієнта ми намагаємося максимально спростити завдання, зробивши складні тендерні процедури максимально зрозумілими й простими.

Юридичну консультацію у нас ви можете отримати безкоштовно. Для цього потрібно лише заповнити електронну форму зворотного зв’язку, запропоновану на офіційному сайті нашої фірми. Після її відправки менеджер протягом 15 хвилин зв’яжеться з вами, дасть компетентні відповіді на всі питання, щодо участі в тендері. 

Юридичний радник чорноморського банку торгівлі та розвитку щодо надання ат “концерн галнафтогаз” кредиту у розмірі 25 млн євро

Сімейні спори стоять окремо від інших правових справ через їх широке значення, яке стосується майже кожного. На відміну від інших правовідносин, сімейні суперечки виходят...

Alt
24 Липня 2023
Читати

Трудове право

Трудове право – це галузь права, яка регулює відносини між працівниками і роботодавцями. Вона визначає права і обов’язки обох сторін у сфері праці, включаючи умови пр...

Alt
3 Липня 2023
Читати

Інтелектуальне право

У сучасну цифрову епоху важливість авторських прав, патентів і технологій часто перевершує важливість фізичних офісних приміщень і виробничих потужностей. У нашій компан...

Alt
3 Липня 2023
Читати
Замовити Дзвінок
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial