Які документи необхідні для участі у будівельних тендерах - Юридична компанія【SIRIUS】

Які документи необхідні для участі у будівельних тендерах

Інші новини
Alt
Іван Іванов
Адвокат
E-mail
ivanov@mail.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 214-22-67
Замовити Дзвінок
Головна » Блог » Які документи необхідні для участі у будівельних тендерах

Якісна підготовка до участі в тендері займе набагато менший часовий термін, якщо знати заздалегідь, які саме документи потрібні для подачі заявки. Список документів залежить не тільки від типу предмета закупівлі (то можуть бути послуги або товари), але також від індивідуальних вимог Замовника. Якщо компанія збирається регулярно брати участь у будівельних тендерах, краще буде заздалегідь підготуватися, зібравши по можливості всі довідки та папери.

Стандартні документи для тендерної пропозиції

До даного розряду можна віднести ті офіційні папери, які потрібні для надання разом із заявкою на участь в тендері незалежно від типу предмета закупівлі. Список складається з наступних видів паперів:
• Документи, що підтверджують повноваження на підписання документів: паспорт, протокольне рішення засновників, наказ про призначення на посаду, довіреність.
• Установчі документи компанії: статут, виписка, рішення про створення компанії.
• Документ, що підтверджує статус платника податків: наприклад, свідоцтво платника єдиного податку або ПДВ.
• Документи, що підтверджують відсутність підстав для відмови в участі в держзакупівлі: про відсутність податкових боргів, банкрутства, правопорушень корупційного або економічного характеру, та таке інше.

Це універсальні документи, які повинні бути надані на платформу, де проводяться держзакупівлі.

Специфічна документація для будівельних тендерів

Держзакупівлі в галузі будівництва – окремий тендерний напрямок. Для нього можуть бути затребувані документи специфічного характеру. Для участі в такому аукціоні слід підготувати наступні папери:
• Ліцензія на будівельну діяльність, що стосується тих видів робіт, які затребувані на тендері. Тут важливо звертати увагу на клас небезпеки.
• Спеціальний дозвіл Держпраці України на будівельні роботи з підвищеним рівнем небезпеки, експлуатацію об’єктів, обладнання, приладів, машин підвищеної небезпеки.
• Декларацію відповідності МТБ законодавчим вимогам охорони праці на виконання робіт з підвищеним рівнем небезпеки, якщо такі затребувані в тендері.

Кваліфікаційна документація

Кваліфікація компанії потенційного виконавця теж повинна бути підтверджена відповідними документами. Організатор в праві вимагати надання таких паперів, як:
• Ті, що підтверджують наявність у Виконавця відповідної кваліфікації, спеціальних знань, певного досвіду. Зазвичай, Замовник вимагає, щоб в компанії були співробітники інженерних спеціальностей (включаючи інженера з охорони праці, та інших).
• Ті, що підтверджують достатній кваліфікаційний рівень співробітників компанії-виконавця. Сюди можуть входити різного роду документи, наприклад дипломи про закінчення спеціалізованих вузів, накази про призначення відповідальних осіб за охорону праці, пожежну безпеку, сертифікати, що підтверджують підвищення кваліфікації, перевірки знань з охорони праці, пожежної безпеки.
• Ті, що підтверджують наявність у компанії-виконавця відповідного обладнання, технологій, МТБ. Документ складається у вигляді переліку наявної техніки, свідоцтва про реєстрацію машин, транспортних засобів, спецмеханізмів. У разі відсутності власної техніки подається договір оренди, що засвідчує право користування в певний термін даними механізмами.
• Ті, що підтверджують досвід раніше (за останні два роки) виконаних аналогічних предмету закупівлі робіт. Договір повинен мати всі додатки КБ-2в та КБ-3, розрахункову документацію.
• Ті, що підтверджують фінансові можливості підприємства виконувати необхідні роботи. Документація подається у вигляді фінансової звітності.
• Сертифікат з управління системою якості ISO 9001 діє до: 2015. Даний папір не є обов’язковою для товариств, але, якщо він прописаний у вимогах Замовника, його відсутність може спричинити за собою дискваліфікацію потенційного Виконавця.
• Кошторис, складений в програмі АВК.

Можуть знадобитися й додаткові офіційні папери, наприклад, підсумкова відомість ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку, проект календарного графіка виконання робіт, розрахунок загальновиробничих витрат, локальний кошторис, та такі інші.

Чи можна спростити підготовку до тендеру?

Процес збору та оформлення тендерного пакету документів є найбільш складним та довгостроковим. Спростити його можна, якщо звернутися за допомогою до юристів-професіоналів, що володіють досвідом роботи в даній сфері. Такими є компанія SIRIUS Law.

Тут надаються послуги перевірки документації для будь-яких держзакупівель, включаючи будівельного напрямку, формування реєстру документів, підготовка повного пакету, аналіз тендерної пропозиції, оскарження дискримінаційних вимог або неправомірних рішень Замовника, супровід процесу підписання договору про співпрацю між клієнтом-виконавцем і Замовником.

Юридичний радник чорноморського банку торгівлі та розвитку щодо надання ат “концерн галнафтогаз” кредиту у розмірі 25 млн євро

Сімейні спори стоять окремо від інших правових справ через їх широке значення, яке стосується майже кожного. На відміну від інших правовідносин, сімейні суперечки виходят...

Alt
24 Липня 2023
Читати

Трудове право

Трудове право – це галузь права, яка регулює відносини між працівниками і роботодавцями. Вона визначає права і обов’язки обох сторін у сфері праці, включаючи умови пр...

Alt
3 Липня 2023
Читати

Інтелектуальне право

У сучасну цифрову епоху важливість авторських прав, патентів і технологій часто перевершує важливість фізичних офісних приміщень і виробничих потужностей. У нашій компан...

Alt
3 Липня 2023
Читати
Замовити Дзвінок
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial