Кваліфікаційні вимоги - Юридична компанія【SIRIUS】

Кваліфікаційні вимоги

Інші новини
Alt
Іван Іванов
Адвокат
E-mail
ivanov@mail.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 214-22-67
Замовити Дзвінок
Головна » Блог » Кваліфікаційні вимоги

Кваліфікаційні вимоги висуваються Замовником державних закупівель щодо майбутніх учасників (постачальників, виконавців), які повинні підтвердити документально свою відповідність цим критеріям. Щоб не порушувати закон, важливо знати скільки критеріїв можна й треба висувати, також які нюанси зобов’язаний знати Замовник щоб уникнути подальших оскаржень висунутих їм умов.

Отже, до учасників державних закупівель Замовник встановлює вимоги, що дозволяють при аналізі пропозицій переконатися в тому, що потенційний виконавець зможе надати необхідні послуги, здійснити роботи або поставити своєчасно товар необхідної якості та обсягу. Регламентується постановка даних критеріїв 16 статтею Закону України «Про державні закупівлі». Тут зазначено вичерпний перелік, виходячи з якого Замовник може висунути один або кілька вимог до учасників:
• Наявність обладнання та матеріально-технічної бази, що відповідає умовам предмету закупівлі;
• Наявність співробітників з відповідною кваліфікацією, досвідом роботи, знаннями в тій чи іншій галузі;
• Наявність документів, що підтверджують досвід виконання аналогічних поточному запиту робіт.

Якщо Замовник проводить тендер в форматі відкритих торгів, то визначені ним у згоді з переліком вимоги вказуються у тендерній документації. А учасники всю документацію, що підтверджує їх відповідність кваліфікаційним вимогам, завантажують в електронному вигляді до авторизованої електронної площадки у системі Prozorro. У разі ж проведення тендеру у форматі переговорної процедури закупівлі, відповідність кваліфікаційним вимогам повинні бути прописані у запрошенні на переговори, а учасники при цьому подають документи в паперовому вигляді.

Принципи проведення тендерів

Перелік документів для подачі заявки, якими учасник зобов’язаний підтвердити свою кваліфікацію, Замовник визначає самостійно. При цьому він ґрунтується на специфіці предмету закупівлі, керується принципами здійснення закупівель та дотриманням законодавства.

До таких принципів належать наступні:
• «здорова» конкуренція між учасниками;
• максимальна ефективність та економія;
• відсутність дискримінаційних вимог до учасників;
• «прозорість», чесність, відкритість усіх етапів процедури;
• об’єктивна оцінка та аналіз всіх пропозицій;
• виключення будь-яких корупційних дій або зловживань.

Крім того, Замовник зобов’язаний вказати в своїй тендерній документації спосіб підтвердження відповідності усім кваліфікаційним вимогам, що висуваються до учасників торгів. Це можуть бути різні довідки, договори, інші офіційні папери.

У разі виявлення в тендерній документації будь-яких порушень, учасник торгів має право подати скаргу в установлені для цього строки.

Юридичний радник чорноморського банку торгівлі та розвитку щодо надання ат “концерн галнафтогаз” кредиту у розмірі 25 млн євро

Сімейні спори стоять окремо від інших правових справ через їх широке значення, яке стосується майже кожного. На відміну від інших правовідносин, сімейні суперечки виходят...

Alt
24 Липня 2023
Читати

Трудове право

Трудове право – це галузь права, яка регулює відносини між працівниками і роботодавцями. Вона визначає права і обов’язки обох сторін у сфері праці, включаючи умови пр...

Alt
3 Липня 2023
Читати

Інтелектуальне право

У сучасну цифрову епоху важливість авторських прав, патентів і технологій часто перевершує важливість фізичних офісних приміщень і виробничих потужностей. У нашій компан...

Alt
3 Липня 2023
Читати
Замовити Дзвінок
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial