Процес надання 24 годин на виправлення помилок - Юридична компанія【SIRIUS】

Процес надання 24 годин на виправлення помилок

Інші новини
Alt
Іван Іванов
Адвокат
E-mail
ivanov@mail.com.ua
Номери телефонів
+38 (093) 214-22-67
Замовити Дзвінок
Головна » Блог » Процес надання 24 годин на виправлення помилок

Одним з довгоочікуваних нововведень в Закон «Про державні закупівлі» є надання можливості учасникам тендеру виправити допущені в документах помилки. Адже кожен з постачальників стикався із ситуацією, коли в загальному завантаженні забувався якийсь один документ, а часу для виправлення такої помилки вже не залишалося, і це було причиною відхилення заявки. Досить неприємна ситуація, чи не так?

Тепер подібні проблеми вирішуються на більш лояльних умовах. Учасники торгів можуть відтепер виправляти певні невідповідності в документації або інформації, що надається в тендерній пропозиції, якщо цього вимагає Замовник. На даний захід постачальнику дається одна доба, з моменту опублікування повідомлення Замовником.

Процес надання 24 годин на виправлення помилок

Відразу слід зазначити, що для учасників дане правило діє лише з подачі Замовника закупівель. Коли під час розгляду пропозиції потенційного виконавця виявляються будь-які невідповідності висунутим вимогам, замовником повинно бути розміщено на електронному майданчику спеціальне повідомлення, із зазначенням саме тих помилок, які слід усунути. Воно повинно бути розміщено не пізніше ніж за два робочих дні до закінчення встановленого терміну (5 днів), наданого на розгляд усіх тендерних заявок. Після цього автоматично постачальнику на електронну пошту або особистий кабінет відправляється лист, що інформує про надання можливості завантаження в систему нових або внесення виправлень в уже наявні документи.

У своєму повідомленні Замовнику необхідно вказати кілька передбачених Законом положень. Перше, це перерахувати виявлені порушення, невідповідності. Друге, розмістити посилання, що показують учаснику вимоги в тендерній документації, згідно з якими виявлені ті порушення. Третє, перерахувати документи, необхідні для надання постачальником, що підтверджують виправлення усіх помилок.

Публікується дане повідомлення Замовником тільки один раз. Винятком можуть виступати лише випадки, коли справа стосується виконання рішень АМКУ. Тільки після внесення виправлень в зазначений термін (24 години) Замовник може знову почати вивчати пропозицію постачальника та приймати остаточне рішення.

Для учасника

Коли потенційний виконавець отримує повідомлення про можливість виправити помилки в поданій на аукціон пропозиції, йому необхідно знати, що:
• Відлік часу починається з моменту опублікування Замовником повідомлення в електронній системі Prozorro.
• Виправлення помилок відбувається шляхом завантаження документації в Prozorro через електронну площадку.
• Важливо встигнути завантажити документи до закінчення 24 годин, в іншому випадку у Замовника є право не приймати пропозицію та відхилити заявку.
• Учасник не може вносити поправки в електронні поля або в цінову пропозицію. Тільки протягом 24 годин він може завантажити нові файли, замінити вже існуючі в своїй пропозиції, що б усі виправлення були зараховані.

Законні обмеження

Основною вимогою для надання можливості протягом доби виправити помилки є процедура закупівлі у вигляді відкритих торгів, торгів з обмеженою участю або конкурентного діалогу.

Крім того, Законом визначений список документів, в які дозволено вносити поправки, виправляти помилки. Це далеко не весь пакет, що надається учасником на тендер. У той список включені документи, що підтверджують право підпису тендерної пропозиції або договору про закупівлю, та інформація або документи, що підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям. Усі інші документи, затребувані Замовником на торгах, не підлягають виправленням.

Юридичний радник чорноморського банку торгівлі та розвитку щодо надання ат “концерн галнафтогаз” кредиту у розмірі 25 млн євро

Сімейні спори стоять окремо від інших правових справ через їх широке значення, яке стосується майже кожного. На відміну від інших правовідносин, сімейні суперечки виходят...

Alt
24 Липня 2023
Читати

Трудове право

Трудове право – це галузь права, яка регулює відносини між працівниками і роботодавцями. Вона визначає права і обов’язки обох сторін у сфері праці, включаючи умови пр...

Alt
3 Липня 2023
Читати

Інтелектуальне право

У сучасну цифрову епоху важливість авторських прав, патентів і технологій часто перевершує важливість фізичних офісних приміщень і виробничих потужностей. У нашій компан...

Alt
3 Липня 2023
Читати
Замовити Дзвінок
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial